Services

vuile crepi gevel voorbeeld

Onze service CREPI-CLEAN

Met meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen en onderhouden van Crepigevels, zijn wij uw ideale partner voor het reinigen, herstellen en schilderen van uw Crepigevel

Reinigen

Hoe crepi gereinigd moet worden, hangt af van de conditie van het gevelpleister en het soort gevelbepleistering. Indien u zelf niet weet welk soort crepi er op uw gevel werd aangebracht, schakelt u best een reinigingsspecialist in die kan bepalen om welk soort crepi het gaat. 

Twee soorten crepi worden frequent geplaatst: minerale crepi en sierpleister op siliconenbasis. Een minerale krabpleister mag uniet zomaar met een hogedrukspuit reinigen. U loopt dan het risico dat er hele stukken gaan loskomen, zeker bij wat ouder pleisterwerk. Een sierpleister op siliconenbasis kan in principe wel met een hogedrukspuit worden gereinigd, zij het dan onder lage druk en met de nodige voorzichtigheid. 

U doet er dus goed aan de crepigevelreiniging over te laten aan een professionele gevelreiniger. Deze heeft de nodige kennis en ervaring om de klus naar behoren te klaren. Zo bent u verzekerd van kwaliteit en een mooi resultaat. Bedenk dat een fout bij doe-het-zelven snel gemaakt is, wat uiteindelijk tot heel wat extra kosten kan leiden. 

Professionele gevelreinigers beschikken bovendien over een groot arsenaal aan reinigingsmiddelen waarmee ze allerhande vervuiling te lijf kunnen gaan. Voor het verwijderen van groene aanslag en mos gebruikt men vaak een biologisch reinigingsmiddel dat enige tijd moet inwerken op de aanslag. Hierna kan de gevel gereinigd worden met flink wat water, soms in combinatie met hete stoom. Om de eventueel overgebleven sporen van algen of mossen compleet te verwijderen, spuit men soms nog een tweede desinfecterende laag op de gevel.

Herstellen

Wanneer de crepi in slechte conditie en erg verpoederd is, zal men normaal gezien niet overgaan tot een gevelreiniging. Het reinigen zou dan alleen maar extra schade opleveren waardoor de gevel er uiteindelijk nog slechter zal uit zien. 

In zo’n geval zit er niets anders op dan de gevel opnieuw te bepleisteren. Of de oude pleisterlaag daarbij volledig verwijderd moet worden, is afhankelijk van het soort crepi en de conditie ervan. In sommige gevallen kan men een fixeermiddel toepassen en op deze laag een nieuwe afwerklaag aanbrengen. 

Verder leidt het reinigen van crepi niet in alle gevallen tot een bevredigend resultaat. Soms is de aanslag zo hardnekkig, bijvoorbeeld bij roetaanslag, dat er niets anders op zit dan de crepi te overschilderen. 

Schilderen

·        Correcte analyse van je gevel

·        Kampt uw gevel met een vochtprobleem of niet? Is de crepi gehydrofobeerd tijdens de afgelopen 5 jaar? Wij analyseren eerst grondig de staat van uw gevel om daarna de juiste aanpak te kiezen (soort grondlaag en afwerkingslagen, verfroller of verfspuit, …). 

·        Kwalitatieve verfsoorten binnen het ETICS-systeem: voor een goede dekking en een langdurig, optimaal eindresultaat is hoogwaardige verf essentieel. 

Wij gebruiken enkel kwaliteitsproducten die binnen het geplaatste systeem (merk) passen.  
Correcte uitvoering van het schoonmaken van uw gevel over de keuze van de grond- en afwerkingslagen tot de meest geschikte verftechniek, … wij schilderen uw gevel volgens de regels van de kunst.  

Volledige restauratie van uw Crepi Gevel

Met een nieuwe laag crepi kunt u een beschadigde gevel doeltreffend wegwerken, uw woning een nieuwe uitstraling geven en uwbuitenmuur beschermen tegen vocht, vorst, vuil, wind, enz…  
Voor een optimaal eindresultaat op lange termijn volgen wij volgende stappen: 

1.      Eerst gaan we een grondige inspectie doen van uw gevel en alle eventuele oorzaken van vervuiling en/of schade in kaart brengen en oplossen.   

2.      Daarna plaatsen we hoekprofielen (ter versteviging van de gevelhoeken)  en wordt een wapeningsnet aangebracht. Dit dient om barsten en scheuren in de bestaande buitenmuur te overbruggen en bevordert zo een mooi en egaal eindresultaat.   

3.      Op het wapeningsnet brengen wij vervolgens de crepi aan. Wij werken steeds met silikaat (organisch) of siliconenharsgebonden sierpleister.   

4.      Ten slotte dichten wij eventuele naden af bij de ramen en deuren.


TIP:
Crepi vernieuwen doe je best in combinatie met het plaatsen van een isolatielaag.

Hier zijn bovendien leuke premies voorzien door de overheid. Klik op de afbeelding hieronder!